Ce cărți recomand

Dezvoltare personală și psihologie

”A vorbi despre suferinţă este o îndrăzneală, nu doar pentru cel care vorbeşte, ci şi pentru cel care se apropie să asculte.”

”Omul în căutarea sensului vieții este cronica experiențelor îngrozitoare trăite de psihiatrul Viktor Frankl în timpul detenției sale la Auschwitz și în alte lagăre concentraționiste. Cartea devenită bestseller internațional cu peste 10 milioane de copii vândute, deschide cea mai intimă perspectivă asupra înțelegerii omului în situații de nesupraviețuit, cum accepta trauma și în final, găsește sens în ceea ce trăiește.” Este una din cărțile mele de suflet.

Dolto spune că ”imaginea inconștientă a corpului este în întregime axată pe dorință-care se situează la distanța egală între viață și moarte-însă focalizarea creatoare a dorinței întregii omeniri este comunicarea cu celălalt.”

”Renunță la cel care crezi că trebuie să fii și acceptă-te așa cum ești!”

Este o carte despre iubire. Iubire pe care poate nu ai cunoscut-o până acum.

Această carte este o carte despre curajul de a ne asuma vulnerabilitatea, fiindcă parcurgând paginile acestei cărți ne vom da seama că cea mai mare durere este de a ne privi viața ca spectatori.

Este o carte despre iubire și fețele ei. O carte care exemplifică faptul că iubim diferit și avem un diferit limbaj de a exprima asta. O carte care ar trebui citită de orcine.

Este o carte pe care am primit-o în dar, o carte care mi-a confirmat încă o data legătura corpului fizic cu sentimentele și emoțiile, o carte care demonstrează că la baza tuturor traumelor stau la bazp 5 răni esențiale ale sufletului: respingerea, abandonul, umilirea, trădarea și nedreptatea.

Beletristică

O carte despre maturizarea unei fete și o îmbinare între iubire și crimă.

Povestea violenței unei femei asupra soțului ei. Este un roman psihologic cu o puternică încărcătură emoțională, dincolo de cuvinte.

Pentru copilul din noi și pentru adultul din noi...”nu poți să vezi bine decât cu inima. Esențialul e invizibil pentru ochi.”

O carte despre ”Istoria lor demonstrează că nu există loc pe lume în care iubirea să nu poată învinge".