Întrebări frecvente

A merge la psihoterapeut este o alegere pur personală, este o alegere pe care o faci atunci când vrei să te bucuri și mai mult de viața ta. De obicei oamenii aleg să vină la psihoterapeut atunci când trec prin situații cu o puternică încărcătură emoțională, cum ar fi moartea cuiva drag, divorțul, pierderea locului de muncă, abuzuri, îmbolnăvirea, nașterea unui copil. Mai aleg să vină și atunci când trec printr-un disconfort psihic, cum ar fi depresia și anxietatea. 

Terapia este un spațiu în care te poți descoperi cu toate emoțiile, nevoile și umbrele tale. În terapie nu e nevoie să joci un rol sau să te ascunzi după măști, fiindcă ești liber să fii tu însuți!

Este important să știi de la început că nu am puteri paranormale și nici nu pot face magii. Orice proces are timpul și curgerea lui. A face psihoterapie presupune să-ți încredințezi sufletul, durerile, temerile unei persoane specializate și unei persoane cu care poți crea o relație terapeutică roditoare. Primele ședințe sunt ședințe de cunoaștere și evaluare. După care realizăm un plan terapeutic în care te învăț diverse tehnici și folosesc diverse instrumente pentru a te ajuta să înțelegi, să vindeci și să  ierți. 

Ședințele de psihoterapie pot avea o frecvență de o întâlnire pe săptămână, uneori două, în funcție de gravitatea simptomelor și de abordarea terapeutică.  Ședința de psihoterapie durează 50 de minute, iar durata psihoterapiei diferă de la caz la caz. Prețul variază în funcție de tipul de terapie.

Psihoterapia funcționează. Depinde de tine cât de mult te implici în procesul tău de vindecare și de mine cât de mult mă implic și găsesc tehnicile și instrumentele potrivite pentru tine. Ceea ce îți pot promite este că voi face tot ce îmi stă în putere pentru a te ajuta.

Da. Ofer ședințe de terapie online prin Skype sau alte aplicații pentru persoanele care nu sunt din Brașov sau  din diverse motive apelează la terapia online. Există multe studii care arată că nu există diferențe substanțiale între terapia online și offline, în cea ce privește eficacitatea. 

Atunci când obiectivul tău sau obiectivele tale s-au îndeplinit. Recomand cu toată încrederea o ședință de încheiere și de celebrare a evoluției și reușitelor tale.